Inga valpar :-(

Är hon eller är hon inte med valpar? har varit tanken de senaste veckorna, efter matvägran vid fem veckors tid så fick hon inte tillbaka aptiten men verkade gå upp i vikt en del (tyvärr är vågen som jag använde inte alls tillförlitlig, (visade att hon gått upp 0,5 kg och sedan 2 kg på samma dag en gång). Men midjemåttet stannade på samma, beroende på var man mätte henne.

Jag jämförde med anteckningar från förra dräktigheten, då åt Åska som en häst emellan illamående-perioderna, det har hon inte gjort den här gången, snarare har hon matvägrat mer eller mindre hela tiden (förmodligen för att hon egentligen föredrar att äta varannan dag nästan och här har jag försökt stoppa i henne kraftigt valpfoder). Vid 7,5 veckor hade hon gått upp drygt 3 kg och det syntes en del på fotona. Den här gången hade hon kanske gått upp 1,2 kg (vilket nog inte stämde) vid 7 veckors dräktighet, Hon såg dock ganska grov ut över ryggen, men hon har en himla päls den här säsongen.

Nåja, jag bestämde mig i alla fall för att göra en röntgen på henne för att veta om hon var dräktig eller ej. I tisdag (på dag 53) var jag till veterinären som inte kunde hitta några valpar, (eventuellt kunde en gömma sig bakom tarmarna men veterinären lät nästan bergsäker på att detta inte var fallet).

Så det blir inga valpar till mig i vår uppenbarligen. Nåja, besviken det är jag ska jag erkänna men nu är det nya friska tag som gäller. Om jag hittar en snygg hane åt Dara så blir det parning på henne i slutet av maj/juni någon gång. Men det blir i alla fall samma kombination med Åska till vintern istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s