5 veckor sen parning

Jag har inte velat skriva något här då det verkligen känts osäkert om Vimsa var dräktig, men nu ska jag berätta hur det har gått sedan den första parningen. Vi var ju och parade första gången en torsdag och andra gången åkte vi dit på lördagen. Båda gångerna blev det parning med ca 20 minuters hängning (väldigt lovande).

Sen har jag haft hemma en tik med mycket hormoner i kroppen men inga solklara tecken på dräktighet. Med Åskas kull så matvägrade hon i flera dagar i vecka 3, Dara å sin sida åt ungefär allt hon kom över både i matväg och annat, smutsiga sockor var en favorit om jag inte hann hejda henne från första dagen hon var parad…  Vimsa har ätit lite sämre än vanligt, nästan hela tiden från det hon är parad, men ingen svältkur precis. Hon har ätit ungefär hälften av portionen och sen har hon ätit den andra hälften lite senare, inget solklart med andra ord.

Jag vägde henne när jag skulle ge henne avmaskningen, då vägde hon 13,7 kg (nyäten), Nästan tre veckor efter parning så vägde hon 13,6 kg nyäten (så hon hade med andra ord gått ner lite). Jag har varit i valet och kvalet om jag skulle ultraljuda henne och till slut blev nyfikenheten för stor, i förrgår var jag till Kalix och fick veta att minst tre fosterblåsor syntes (ganska troligt kan det vara lite fler än det, men minst tre valpar finns i hennes mage nu). Gissa om jag var glad och uppspelt 🙂  Jag vägde henne i Kalix och där vägde hon 14,3kg (ätit på morgonen) och sen vägde jag henne igår hemma i ÖKX och då vägde hon 13,8kg (oäten)

Nu har den stora nedräkningen börjat, kring 6,7 april beräknas valparna födas och nu är det spännande tider här hemma kan jag säga 🙂

Här nedan är Oula och därefter kommer några foton på Vimsa från idag

oulav1v2v3v4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s