C-kullen född

De senaste dagarna har Vimsa ätit väldigt dåligt, matrester och burkmat har jag fått truga henne med, annars har hon lämnat det mesta i skålen. Natten till måndag började hon visa tecken på att nu var det inte många dagar kvar innan valparna skulle komma, hon bäddade och hässjade men inga valpar kom, tikar kan göra detta några dagar i förväg så jag tänkte att nu är det nog inte så många dagar kvar. Igår kväll var Vimsa lugn, hon låg i valplådan och sov och jag lyckades somna jag med.

I morse vaknade jag av att hon satt i min säng och hässjade och jag tänkte att det är nog bäst att skicka henne till valplådan ifall det skulle bli dags. När jag reste mig ur sängen för att visa vart hon skulle gå så ser jag att en halv valp är ute, oj jag var helt yrvaken efter vaknatten dagen före men nu var det dags att se till att allt flöt som det skulle. Första valpen föddes i min säng men sen så förflyttade vi oss till valplådan där resterande valpar fick födas. Vimsa är en idealisk mamma, hon har verkligen koll på sina små. Ligger någon utanför de andra valparna så är hon genast på plats och lyfter tillbaka dem, jag måste erkänna att varken Åska eller Dara lyfte valparna lika mycket som hon verkar göra så först var jag lite nojjig men hon är så försiktig med dem.

Nu har jag lyckats fota dem mer eller mindre medan de legat i valplådan och sovit och Vimsa hållit på att äta lite snabbt.

05:15 föddes hane nummer 1. Vikt 312g. Valpen med mest vitt i ansiktet

05:36 föddes hane nummer 2. Vikt 360g. Hanen med svaga tecken i ansiktet.

06:15 föddes hane nummer 3. Vikt 339g. Hanen med ljusa tecken.

06:44 föddes hane nummer 4. Vikt 339g. Svart hane med vit mage

07:20 föddes tik 1. Vikt 333g. Svart tik med lite tecken

07:36 föddes tik 2. Vikt 220g. Svart tik med lite tecken, minstingen i kullen.

 

 

H1

 

H2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s