Tomten – en julsaga

Hej!
Så roligt att se er! Eftersom det snart är jul förstår jag att ni vill höra en julsaga, kanske till och med en sann julsaga inte sant?! Jag har den perfekta historien för er… Sätt er tillrätta, mys med en filt och lite varm choklad medan jag berättar min historia för er….

Det började en tidig morgon, så tidig att ingen i hela huset ännu vaknat. Även jag och min dotter Danzi låg lugnt och sov i soffan.

Huset luktade gott av pepparkakor, apelsiner och julskinka och det enda som hördes var klockans jämna tickande, men var det verkligen sant.. Nej, något annat hördes också… fotsteg som inte tillhörde någon i huset… EN INKRÄKTARE.

Försiktigt buffade jag på Danzi för att hon skulle vakna, tillsammans smög vi för att se vem det var. En rödklädd gubbe stod lugnt framför vår gran med en säck i handen, en tjuv som skulle stjäla vår mattes saker. Som tur är så vet både jag och Danzi hur vi ska handskas med inkräktare.

Det var den bästa julen någonsin. Jag och Danzi fick en väldigt stor och god måltid och fick visa hur duktiga vi var på att ta hand om vår matte.

Vår matte var dock inte lika glad, men vad vet hon… Jag längtar redan till nästa jul, jag hoppas på att vi träffar en lika smakrik inkräktare igen… Jag kan knappt vänta!

God Jul önskar Vimsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s